23 Ağustos 2012 Perşembe

ADLİYE'YE KARŞILIK 37 YENİ İMAM

Bazı vatandaşların söylediğine göre, "Adliye'ye işi düşen kimse yok, görevliler bomboş oturuyor; devlet, sırtından bu kamburu atmalı!" gerekçesiyle; kimilerine göre, başına gökten taş düşse, savcılığa gidip şikayette ulunarak, devletin memurlarını boş yere meşgul eden "görgüsüz" yurttaşlara ders vermek ve caydırıcılık amacıyla; kimilerine göre ise, Büyükler'i öyle uygun gördüğü için, 60 yıllık Eflani Adliyesini Safranbolu'ya taşımış Hükümet.

"Karabük'ün ilçeleri arasında, AKP'ye en çok oyu biz verdik!" (% 70'in üzerinde olduğunu hatırlıyorum), diye övünen Eflanı halkının ağzını bıçak açmıyor bugünlerde. Güçlü desteklerinin ardından, hizmet beklerken, hezimete uğramışlığın çöküntüsünü yaşıyorlar. Suskunluklarının tek nedeni, Adliye'nin verdiği hizmetlerden yoksun bırakılmaları değil aslında! Ülke genelinde pekçok ilçeyle aynı kaderi paylaştıklarını öğrenince, bundan kendilerine avuntu çıkarıp, elle gelen düğün bayram, havasında durumu kabullenmişler az da olsa.
Onları asıl şaırtan, suskunlaştıran; yılın en az dokuz ayı, tamamen boşalmış bulunan Eflani köylerine, 37 yeni imamın atanmış olması. Örnekse; şu anda benim yaşadığım Bostancı Köyü!nün Avdal Mahallesinde kışın, tek aile yaşıyor. Söylediklerine göre, önümüzdeki kış, onlar da terk edeceklermiş köyü; ama, bu yıl yapımı tamamlanan cami için yeni bir imam atnmış bile!Yaz aylarında da durum çok farklı değil. Karadeniz Bölgesi!nde 5-10 haneden oluşan köylerin sayısı az değildir. Bu nedenle, cami hizmetlerinden yararlanacak insan bulunmaz pek.

Soruyorum karşılaştığım kişiler: "Bu insansız köylere neden imam atanmış?" Susup kalıyorlar öylece.. Akrabam Ahmet'in ziyaretime geldiği bir gün; "Ya Ahmet," dedim, "kimseden yanıt alamıyorum; bu  imamların atanma nedenini biliyor musun? Boş köylere Suriyeli mültecileri filan mı yerleştirecekler yoksa?" Güldü; "Adliye'ye karşılık 37 yeni imam; iyi takas değil mi sence de?" dedi.
"Helal olsun, iyi takas!" dedim. "Türkiye'de, kişi başına düşen imam sayısı konusunda Eflani birinci olabilir. Birinci olmanın iyi yanı, kötü yanı aranmaz1" 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder